Saturday, November 19, 2011

Hvordan du skal lese kreditt-rapporten

Fair og nøyaktig Credit transaksjoner Act, undertegnet i loven om 4. desember 2003, gir hver American rett til en gratis kreditt rapporterer hvert år fra hver av de tre store kreditt byråer--Experian, Equifax og TransUnion.
Hva loven ikke gjøre er gi hver American evnen å lese deres kreditt-rapporten. Ikke ett ord i loven sier kreditt byråer har å skrive det i rene, enkle å forstå språk. Gå til http://www.ftc.gov og klikk på forbrukere og kreditt og lese den for deg selv. Forhåpentligvis vil du holde våken.


Mens alle kredittrapportene følger et standardformat, noen variere så det du er i ferd med å lese gjelder ikke over hele linja. Hvis du ikke får den direkte fra en av byråer som er nevnt ovenfor, er det beste alternativet for en oversettelse kilden gir din kopi.


Her er fire del skjelettet de fleste byråer bruker. Del én er identifiserende informasjon. Dette ville være informasjon som navn, personnummer, tidligere adresser, gjeldende adresse, fødselsdato, førerens lisensnummer, telefonnummer, Ektefelles navn og din arbeidsgiver og lengden på ansettelsesforholdet. Som med alle inndelinger, betale hensyn fordi sjansene er ganske darned god, noe er galt.


Det er galt fordi denne informasjonen gjelder bureau fra et mylder av kilder og bureau ikke tar deg tid til å oppdatere eller rette den. Som forlater du som din egen korrigere agent.


Del to er kreditt-historie. Dette er vanligvis den lengste delen av rapporten fordi du sannsynligvis ha hatt varehus kontoer, flere kredittkort, flere bank og andre finansinstitusjon lån, boliglån, bil lån, linjer med kreditt, hjem egenkapital lån og andre transaksjoner som involverer kreditt.


Noen ganger vil du se bureau kaller disse kontoene handel linjer. Ikke så farlig fordi de er fortsatt kontoene dine.


Disse kontoene vanligvis begynner med da du åpnet kontoen deretter fortelle typen eller typen kreditt (avbetaling, billån, personlige lån, etc.) og om det er i ditt navn eller andre er på kontoen med deg. Den totale mengden lån med høy kredittgrense begrense eller hvis det er et kredittkort, din høyeste saldo følger. Den neste tingen viser er hvor mye du fortsatt skylder og hvis betalingene er fast eller minste månedlige beløpene. Status, åpne/inaktive/lukket/betalt, følg utbetalinger og deretter kommer elementet alle ønsker å vite hvor godt du har betalt på kontoen.


Dette er hvor byråer liste hvis du er sent, og hvis sent, hvor sent og hvor ofte har du vært sent. Hvis du ikke sent, ville den viser du betaler i tide.


Del tre kalles offentlige forespørsler eller offentlige registre. Dette er hvor skatt liens, dommer, foreclosures og konkurser er oppført. Du vil bruke denne delen kan være tom, og jeg mener tomt. Hvis du ser noe her, kan du forsøke å korrigere umiddelbart dersom ikke raskere.


Del fire er delen henvendelser. Det er delt inn i to deler. Del en er henvendelser du starte ved å fylle ut en søknad om forretningskreditt. Denne delen er vanligvis referert til som delen hardt forespørsel fordi du er initiativtaker til forespørsler.


Den andre delen kalles myk forespørsel-delen. Hva du finner her er navnene på bedrifter som har sendt deg tilbud om kreditt- eller gjeldende kreditorer som overvåker din konto.


Noen ganger er det en femte del kalt merknader. Lese det fordi du vet aldri hvem rapportert hva om deg.


Hver kreditt rapporten bureau plasserer en forklaring av begrepene vanligvis på baksiden av rapportsidene. I den forklare de hva tallene og bokstavene du ser ved siden av kontoene dine mener. Så, hvis du ser noe sånt som I9, ikke slite som det bør være definert i forklaring av begrepene.


Selvfølgelig kan I9 bli negativ, så du kan måtte bekymre deg. Uansett, er du nå nesten helt bevæpnet å forholde seg til at gratis kreditt rapporten loven sa byråer måtte gi deg.


Lykke og kanskje all kreditt A +.

No comments:

Post a Comment