Sunday, November 27, 2011

Ti trinn til en god kreditt-historie

Er du tenker på å kjøpe et hus? Vil du kjøpe en ny bil Hvis du vil erstatte det gamle vraket? Prøver å få forsikring på deg hjemme, auto eller livet? I hver av disse situasjonene, vil hva er på kreditt-rapporten fastslå om du kan få et lån eller forsikring og hva priser du må betale.


Hvis du prøver å bygge eller reparere kreditt-historie, har du en skremmende, men ikke umulig oppgave foran deg. Masse folk har vært hvor du er og i dag de har god kreditt. Med tiden, disiplin, hardt arbeid, og ved å ta riktige trinnene, vil du kunne bygge en god kreditthistorie også.


Du må ta bestemte trinn for å bygge eller å bygge din kreditthistorie:


Utvikle et budsjett og leve etter det. Om din bygningen kreditt for første gang, eller å gjenoppbygge kreditt, du trenger å vite hvor mye penger du har kommer i hver måned og hvor du tilbringer det.


Start ved å oppgi din inntekt fra alle kilder. Neste liste alle faste utgifter (leie, boliglån, bil betalinger...). Endelig liste over alle variabel utgifter (underholdning, rekreasjon, klær...) uansett hvor lite de er. Skrive ned og spore utgifter vil hjelpe deg å forstå dine utgifter mønstre, og du vil kunne se hvor du kan spare penger ved å gjøre livsstilendringer.


Åpner en brukskonto, og bruk den ansvarlighet. Långivere vil vite at du har et forhold til en finansinstitusjon, og at du har en brukskonto som er tilgjengelig for å betale dine regninger. Ikke overdraw din bankkonto; i tillegg til mulig skade din kreditt-post, vil du bli belastet gebyrer.


Betal gjeldende regninger på tid og betale dem full. Betale din regningen på tid setter positiv beskjed på kreditt-posten. Sen betaling eller ubesvarte betalinger telle mot deg.


Se gjennom kreditt-rapporten årlig. Kontakt Equifax, Experian og Trans Union for å få kopier av kreditt-rapporten. Du bør få en kopi av kreditt-rapporten fra alle tre rapportering organer fordi noen kreditorer ikke rapporterer til alle tre organer. Hvis du er medlem av en credit union, må du kontrollere om credit union tilbyr rabatterte kreditt-rapporten bestilling for sine medlemmer.


Korriger feil på kreditt-rapporten. Hvis du finner feil på kreditt-rapporten, kan du kontakte kreditt rapportering byrået og kreditor (skriftlig) for å få feil som er løst. Sjekk din kreditt-rapporten for å forsikre deg om at negative opplysninger som sen betaling, delinquencies, liens og dommer mot deg er fjernet etter 7 år; konkurser burde bli fjernet etter ti år.


Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du tvist feil på kreditt-rapporten, går du til webområdet Federal Trade Commission på: http://www.ftc.gov/bcp/conline/pubs/credit/crdtdis.htm.


Gjelde for et kredittkort. Hvis du er å gjenoppbygge kreditt-historie, kan du vurdere å bruke for et sikret Kreditkort. Hvis du vil få et sikret kredittkort, må du sette inn midler med utstederen av kreditt kort og kredittgrensen er vanligvis lik beløpet du setter inn. Et sikret kort kan brukes på samme måte som et usikret kort og rettidig utbetalinger vil bidra til å forbedre din kreditt-historie.


Gjelde for et varehus eller bensin-kort. Disse kortene er vanligvis lettere å få enn større kredittkort, og de kommer med mindre kredittgrenser.


Opprette en konto hos en credit union og ta et lån ut på den. Dette er sikret lån. Du vil måtte betale renter på lån, men hvis det rapporteres utbetalinger til kreditt byråer, liten interesse-avgifter vil være verdt positiv informasjonen som er lagt til din kreditt-posten.


Ikke det maksimale ut av ditt kredittkort. Maxing ut din kredittkort kan skade kreditten din poengsum. Prøv å ikke bruke mer enn 30% av kreditten du har tilgjengelig for deg. En del av din kreditt poengsummen måler hvor mye kreditt som din har tilgjengelig til deg, og hvor mye du bruker. Mer kreditt du bruker, mer negativ innvirkning på kreditten din poengsum.


Hvis du får problemer med ditt kredittkort, kan du få hjelp. Ikke vent til kreditorer sende dine kontoer for gjeld samlere. Hvis du ikke kan gjøre en betaling kontakt kreditor og lage ordninger for å få betaling. Hvis du føler at du er over hodet i gjeld kan du få hjelp fra en gjeld rådgiveren.

No comments:

Post a Comment