Friday, September 28, 2012

Forbrukeren handling: Å sette �Freeze� på kreditt-filer

I kjølvannet av 40 millioner MasterCard, er Visa-, Discover- og American Express kontoer nylig blir brutt, forbrukere og lovgivere scrambling etter måter å beskytte sine personlige og økonomiske opplysninger mot å bli kapret og brukes svikaktig av datasnoker og tyver ID.


Én type privat sikringen blir mye diskutert er muligheten til å "fryse" individuelle kreditt-rapporter. Californians er beskyttet av slik lov siden 2002. Vermont, Texas og Louisiana har også passert "fryse lover" og andre land tar en nærmere titt på enacting lignende typer consumer protection.


Å sette en fryse på kreditt filer med de tre store kreditt rapportering organer - Experian, TransUnion, og Equifax - slår effektivt ut potensielle långivere fra tilgang til kreditt-filer for å lage du en tilbud for kreditt. Det ville også beskytte dine data fra tilværelse anvendt av identitetstyver. Når du bruker for nye kreditt kontoer eller lån, vil forbrukerne bruke et spesielt passord "låse" kontoene sine.


Forbrukerrepresentanter som støtter en slik fryse påpeke at denne typen privat sikringen "forhindrer skade før det oppstår." Handlingsgrupper for forbrukeren ser dette som et av de mest effektive tiltakene som er tilgjengelige fordi kontrollen plasseres i hendene på forbrukeren og ikke innsamling av data byråer som gevinst fra salg av forbrukerinformasjon.


Firmaer som selger kreditt fildata, inkludert kreditt rapportering organer, hevder at frysepunktet kreditt-filer er "overkill." For noen mennesker, kan slik en fryse bli en konstant problemfri. Før søknad om lån, eller åpne en ny bankkonto, ville de ha å kontakte kreditt byråer Hvis du vil frigi midlertidig sine filer, en prosess som kan ta flere dager.


De også hevder det vil hindre forbrukere utnytter øyeblikkelig kreditt kampanjer for eksempel "10% rabatt på kjøp" når du søker på en ny butikk-utstedt kredittkort. Og søker om et boliglån ville bli "mer komplisert, med enda mer papirarbeid."


Om du føler alternativet for å kunne fryse kreditt dataene er en god idé, eller en dårlig idé, en ting er i ferd med å bli stadig klarere - forbrukere vil ha mer kontroll over hvem som har tilgang til sine personlige og økonomiske opplysninger.


© 2005 http://www.yourfreecreditreportnow.com

No comments:

Post a Comment