Monday, September 3, 2012

Ulike måter å håndtere gjelden.

Regninger, kreditorer, gjeld samlere. Er du lengsel for dagene når alt du hadde å bekymre deg om var penger i banken din piggy? Hvis du er så langt fra alene. Om sin sykdom, tap av en jobb, eller enkel overspending, det skjer med beste av oss. Men det betyr ikke at den økonomiske situasjonen må gå fra ille til verre.


Hva du kan gjøre for å gjenvinne kontroll når økonomien kommer ut av hånden...


å utvikle et budsjett: Start ved å gjøre en realistisk vurdering av hvor mye penger som kommer inn og hvor mye pengene. Liste over inntekt kilder, "faste" kostnader (boliglån eller leie, bil, forsikring) og utgifter som varierer (underholdning, klær, recreation). Ikke la noe ut, uansett trivielt hvordan det virker.


Tydeligvis, nødvendigheter er din første prioritet. Deretter kan du prioritere resten. Hovedpoenget er at med mindre det er penger til å dekke, er du nødt til å redusere på kostnadene.


å kontakte kreditorer: Mange kreditorer vil samarbeide med deg hvis du la dem vite at du har problemer med å få endene møtes. Fortelle dem hvorfor er det vanskelig for deg, og prøv å regne ut en modifisert betalingsplan som reduserer utbetalinger til en mer håndterlig nivå. Ikke la dem gi opp deg – komme til dem før de ty til samling byrået handling.


Håndtere gjeld samlere: Ingen ønsker å håndtere bill collector – minst av alle du! Men skulle det skje, være sikker på at du kjenner reglene. Fair Debt Collection Practices Act er loven som styrer hvordan og når en gjeld solfangeren kan kontakte deg...


En gjeld solfangeren kan ikke ringe deg før 8 am eller etter 9p.m... eller på jobb hvis solfangeren vet at din arbeidsgiver ikke godkjenne av samtaler. Samlere kan ikke trakassere du, gjøre falske uttalelser eller bruke urettferdig praksis når de forsøker å samle inn en gjeld.


Gjeld samlere må respektere en skriftlig forespørsel fra deg om å stoppe videre kontakt.


Konkurs: Personlig konkurs er generelt betraktet av gjeld management tool siste utvei fordi resultatene er langvarig og vidtrekkende. En konkurs forblir på kreditt-rapporten i 10 år, noe som gjør det vanskelig å skaffe kreditt, kjøpe et hjem, få Livsforsikring eller noen ganger også få en jobb. Lær mer om konkurs


På den annen side, er konkurs en juridisk prosedyre som tilbyr en ny start for personer som ikke oppfyller sin gjeld. Personer som følger reglene for konkurs får en utslipp eller rettskjennelse som sier de ikke måtte betale tilbake visse gjeld. Det finnes to primære typer personlig konkurs:


Kapittel 13 konkurs kan du, hvis du har en vanlig inntekt og ubegrenset gjeld, å holde eiendom, for eksempel en pantsatte hus eller bil, at du ellers kan miste. I kapittel 13 godkjenner domstolen en nedbetaling plan som gjør at du kan betale en standard i løpet av tre til fem år, i stedet for å overgi seg enhver eiendom.


Kapittel 7 konkurs kjent som rett konkurs, innebærer liquidating alle anleggsmidler som ikke er fritatt. Fritatt egenskapen kan inkludere biler, arbeidsrelaterte verktøy og grunnleggende møbler og inventar. Noen eiendom kan selges av en utnevnt til domstol offisielle (bobestyrer) eller slått over til kreditorer.


NOTE: Du kan motta en utslipp av gjeld under kapittel 7 konkurs bare en gang i seks år.


Begge typer konkurs kan bli kvitt usikret gjeld og stoppe foreclosures, repossessions, garnishments verktøyet Avslutt-offs og gjeld datainnsamling aktiviteter. Begge gir også fritak som lar deg holde visse ressurser, selv om fritak beløpene varierer.


Personlig konkurs slette vanligvis ikke barnet støtte, alimony, bøter, skatt og noen student forpliktelser. Også, med mindre du har en akseptabel plan å fange opp på din gjeld under kapittel 13, konkurs tillater ikke du å holde egenskapen når din kreditor har en ubetalte boliglån eller lien på den.


Å være burdened av gjeld er overveldende, og setter deg i en posisjon av stor sårbarhet. Og klart, gir til konkurs er en ekstrem mål som krever en god del av tanken. I de siste årene, har et rekordhøyt antall forbrukere vært registreringssystem for konkurs.

No comments:

Post a Comment