Wednesday, June 27, 2012

Hvordan du rapporterer en feil på kreditt-rapporten

Har du blitt slått ned for et lån nylig? Har du søkt på lagre kreditt og blitt nektet? Gjorde du virkelig ønsker at bilen og finner ut at på grunn av din kreditt scorer at de ville ha til å kreve en urimelig ned betaling?


Kreditt-rapporter er utformet for å hjelpe bedrifter med å vurdere risiko faktor i å gi deg penger eller verdifulle produkter på en linje av kreditt.


Fair Credit Reporting Act fremmer nøyaktighet, rettferdighet og sikkerheten til informasjonen i filene av landets kreditt rapportering organer. Loven fremtvinges med hensyn til forbrukerens rettigheter og som krever ny ansvar for kreditt rapportering organer.


For eksempel en rapportering byrå må gi deg en kopi av rapporten, og de må gi en liste over hver forespørsel om kreditt-rapporten i fjor.


Byråer samle inn data om personlig identifikasjon (navn, adresse, personnummer, nåværende arbeidsgiver, etc), betalingen historie med alle gjeldende og lukkede linjer med kreditt med detaljer om hvor mye du skylder, når du har betalt på tid og hva, hvis noen har blitt rapportert til et inkassobyrå.


Siste to elementene er alle forespørsler som er gjort på kreditt-rapporten i tillegg til noe som er betraktet som et spørsmål om offentlig registrering som konkurser, foreclosures og skatt liens.


Å reparere eller rapportere feil om kreditt-rapporten, må du få tak i en kopi av din personlige rapport og resultat. Rapportene seg selv er ikke ensartet fra selskap til selskap.


Experian skal ikke inneholde alle data av Equifax, og omvendt. Så, pass på å få kreditt historie-rapporter fra samme selskap som kreditor som avslo søknaden. I noen stater, som kan kreve en liten avgift, men etter 1 September 2005 vil alle landene måtte være i overensstemmelse med å tilby en gratis kreditt-rapporten.


Når du har en rapport, kontrollerer du informasjonen. Hver rapport er også scoret. Scoring er systemet kreditorer bruke til å fastslå din kreditt-opplevelse. Disse score er gyldig for alle tre selskaper og ensartet i verdi.


Kreditt score varierer fra 375 til 900 poeng, men disse tallene betyr lite på egenhånd. En score på 650 eller bedre indikerer vanligvis en svært god kreditthistorie. Score mellom 620 og 650 anses gjennomsnitt, mens score under 620 kan hindre at en person fra å få et lån. Hvis de mottar en, er det sannsynligvis en med prohibitive interesse knyttet.


Hvis du ser på all informasjon på kreditt-rapporten, og det er riktig, og deretter du står overfor måtte forbedre enten din betalingsloggen, kan du redusere antallet gjeld.


Hvis poengsummen er lav fordi du har svært lite kreditthistorie, kan investere i et sikret kredittkort hjelpe generere gode tilbakemeldinger til kreditt-rapporten eller en co-signer som kan gi kreditor med en god kreditthistorie som sikkerhet for mangelen på en.


Unøyaktig informasjon, men rapporterte som sen betaling for at du er uenig med, eller at en oppføring for en gjeld som ikke er din er repareres. Enkelte selskaper tilbyr gjeld konsolidering eller kreditt reparasjon. Før å engasjere seg med enten type, være sikker på at du nøye sjekke ut selskapet å unngå svindel.


Det er enkelt nok å gjøre kreditt reparasjon på egen hånd. Skriv et brev, med detaljer om feilen til rapporterende selskap. Sende brev og eksemplarer (kopier) av alle dokumenter som støtter dine krav til byrået kreditt rapportering. Noen byråer som lar deg gjøre dette online gjennom sine nettsteder; Hvis du skal sende dem harde data er det imidlertid bedre å bruke vanlig post.


Æren organer er deretter krevd ved lov å undersøke den aktuelle varen, vanligvis innen 30 dager. De må videresende all informasjon til rapportering kreditor, og hvis de ikke kan bekrefte på sannferdighet i sin rapport eller kreditor ikke svarer, rapporten deretter vil endres og oppdateres for å gjenspeile at dataene som vises.


Selskapet må deretter varsle deg skriftlig av endringen som gir deg en oppdatert kreditt-rapporten.


Det er viktig å merke seg at hvis det er en unøyaktigheter på Experian som det er sannsynligvis en lignende en på Trans Union og Equifax. Hvert selskap må varsles, separat for hvert element.


Også, hvis du har mer enn ett element du er disputing på kreditt-rapporten, må du kanskje sende en separat bokstav for hver forekomst, for å være sikker på at hver vare er behandlet.


Mens dette kan være en tidkrevende oppgave ved første øyekast, er det den beste måten å fjerne unøyaktigheter fra din kreditt-historie og reparere feilinformasjon skade på kreditt-rapporten. Hvis du ber om det, må rapportering byrået også sende meldinger om eventuelle korrigeringer til alle som har mottatt rapporten i de siste seks månedene.


Hvis negative opplysninger som er rapportert til din kreditthistorie, er nøyaktig, så bare tiden kan reparere skaden av negativ score. De fleste opplysningene ruller av etter 7 til 10 år, men en forbrytelse overbevisning, informasjon om jobber som betaler deg for over $ 75 000 år eller kreditt av mer enn $150.000 har ingen tidsbegrensning.


Hvis du hadde en bil repossessed, må du vente ca 8 år å se repossession fjernet fra din kreditt-historie. Åpne kreditt linjer, vil om informasjonen er negativ eller positiv, være aktiv på din kreditthistorie enten du aktivt bruker æren eller ikke.


Søker om kreditt er aldri en morsom, selv for folk som er vurdert å ha god kreditt. Det er alltid en iboende frykt for avvisning av kreditor du søker på. Hvis du er bekymret om din kreditthistorie, holde et øye med det.


Det anbefales at du kontrollerer din kreditthistorie en gang et år minst, fordi i en alder av identitetstyveri, negativ kreditthistorie kan være en del av sikkerhetsstillelse skade.

No comments:

Post a Comment