Wednesday, June 6, 2012

Multi-familien eiendom levende

Hvis du noen gang har vært gift og går til skolen på samme tid, sjansene er har du hatt den fantastisk opplevelsen av å leve i en multi-familiens leilighet eller hus. Mens de fleste multi-familiens egenskaper er utformet for at fredelig sameksistens mellom mange familier innenfor deres egen enheter, gi noen leilighetene og husene deg følelsen av at du faktisk bor i en stor familie. Ting som deler en vaskemaskin og tørketrommel mellom fem familier betyr at du aldri vet som har undertøy du har å fiske ut av vasket, før du starter din egen Klesvask. Og en delt varmtvannsberederen betyr at nå er det et incentiv til tidlig morgen klasser. Fange det Cosby viser hver kveld på syv for gjennom holder veggen stue deg beleilig oppdatert på de nyeste goings-på Huxtable hjemme.


Mens levende i multi-familiens bolig er kanskje ikke en ideell situasjon for noen leietakere, kan det være en måte å rikdom for personen Innhenting leien. Min egen utleier, også for tiden en Høyskolestudent, administrerer flere egenskaper for hans velstående, utenlandsk familie å samle en kjekk eiendom manager avgift i prosessen. At han måtte kaste ut folk ovenpå, erstatte taket, renovere enheten naboen og utføre andre diverse aktiviteter, men på slutten av måneden, han fikk en annen $2500 i banken.


Én gang, mens han var å fikse en tilstoppede avløp på vårt sted spurte jeg ham hvordan hans familie kom til å være så vellykket i multi-familien investering eiendom-virksomheten. Han fortalte meg at hans familie ikke hadde alltid vært boliger baronene de er i dag; etter skraping sammen alt de hadde, selv lånt fra utvidede familie, hadde de fortsatt å ta ut et betydelig lån fra en lokal bank. Med dette kjøpte de sin første multi familie egenskap-an gamle dobbeltsidig tre blokker fra universitetet. Selv om stedet var stor, som nær til campus som den var, kjøp hadde oppbrukt familiens finansielle ressurser til poenget var de hadde til å flytte inn i egenskapen mens leie ut den andre halvparten. Fra denne erfaringen fått familien min utleier noen nyttig innsikt i finansiering av multi-familiens leilighet.


Adskillige ukers senere hadde jeg muligheten til å snakke med min utleier, far, eieren av egenskapen min kone og jeg ble øyeblikket bor. Mens enquiring om hans investering eiendom virksomheten jeg har lært litt om multi familie investering eiendom finansiering. Ifølge ham, vil de fleste långivere bare gi finansiering for multi familie boliger av fem enheter eller mer, med et minimum lånet beløp på $500,000. Angivelig det er ikke verdt en utlåner tid å finansiere mindre investeringer.


De fleste multi-familien eller leilighet lån har en periode for tretti år med renter varierer fra 4.7% til 6.625% for lån opp til $3 millioner. Jeg lærte at mesteparten av tiden disse "mindre lån" bære litt høyere rente enn lån overstiger $3 millioner, og er betegnet som 'recourse' lån; med andre ord, hvis du standard på lån kan utlåner ta 'recourse' av gripe gjenstandene privat. Lån i overkant av $3 millioner er betegnet som "ikke-recourse', noe som betyr at privat eiendeler er beskyttet i en låntaker standard. I tillegg tilbyr de fleste långivere Grunninnstillingane liker fast og justerbar hastighet lån.


I den endelige analysen, var nøkkelen til suksess for denne familien i multi familie investering eiendom markedet ikke måten de raskt håndtert leietaker klager eller gitt anstendig fasiliteter; disse ting holdt bare dem i virksomheten. Årsaken til deres suksess var en grundig forståelse av investering eiendom finansiering fra år av forskning, erfaring og prøving og feiling.

No comments:

Post a Comment