Thursday, June 28, 2012

Nye konsepter i kreditt Scoring

Hadde du noen gang tror at søker om et billån ville kreve scoring godt på en test som du har tatt i år, men aldri virkelig studert for? Score er hvordan kreditorer ut din kredittverdighet og sannsynligheten for at de skal gi deg et lån.


Kreditt scoring ble først utviklet i 1950-årene, men de siste par tiår, har det blitt mer sofistikert og en viktig del av å se om å gi deg penger er verdt risikoen.


Alle tre store kreditt byråer (Experian, Equifax og Trans Union) arbeidet for å utvikle et generisk poengsystem basert utelukkende på informasjonen som er rapportert til dem om en person. Kreditt scoring er en vitenskapelig metode som bruker statistiske modeller til å vurdere en persons kreditt worthiness basert på deres kreditthistorie og gjeldende kundekontoer.


Når du bruker for et boliglån, en billån, en student lån og kredittkort, eller i noen tilfeller selv sysselsetting, kan nyrenovert selskapet bestille en kopi av kreditt-rapporten.


Mens hver kreditt byrået har en felles verdisystem for poengsummene sine, er hvordan de tabulere score individuelle til hvert enkelt firma som er basert på dataene i deres system. Det er også verdt å merke seg at alle tre ikke er ensartet i hvor mye informasjon som er rapportert til dem eller forespurt fra dem.


Mens alle tre er tilgjengelig, rapporteres bare informasjon for en bestemt kreditor til en av byråer. Så hvis Equifax har en positiv rapport fra firma A, kan du ikke finne den samme rapporten på Experian eller Trans Union.


Så når en poengsum forespørres, kompilerer en datamaskin det ved hjelp av informasjon fra en persons kreditt-rapporten, for eksempel hvor mye penger som er utestående, og om betalinger er gjort i tide.


Deretter er som scorer sammenlignet med kreditt ytelsen til andre med lignende profiler. Systemet tildeler poeng etter hver faktor som bidrar til å forutsi hvem er mest sannsynlig å betale tilbake gjelden. Et totalt antall poeng per kreditt scorer bidrar til å forutsi hvor sannsynlig det er at du vil betale tilbake et lån og foretar innbetalinger på tid.


Kreditt score varierer fra 375 til 900 poeng, men disse tallene betyr lite på egenhånd. Tallene egentlig betyr ikke mye uten å vite hva den bestemte glir skalaen kan du anta at du er en bedre kredittrisiko jo høyere poengsum er. Under boliglån standarder, en score på 650 eller høyere, angir du en utmerket kredittrisiko og god kreditthistorie.


En poengsum under 620 kan hindre en låntaker fra å få de beste renter, så de kan bli ansett som en større kredittrisiko- men det betyr ikke at de ikke kan få kreditt. Prosessen vil trolig være lengre, og som nevnt, vilkårene kan være mindre tiltalende, men ofte kreditt fortsatt kan oppnås.


Mens kreditt scoring system er langt fra perfekt, er det under forbedring hele tiden. Med Fair Credit Reporting Act kommer i kraft, vil folk faktisk har mer tilgang til sine egne kreditt historie uten å måtte betale for det.


Loven krever også organer for å svare på forespørsler om undersøkelser av tvilsom elementer på kreditthistorie. I år tidligere var det ikke uvanlig å skrive brev etter bokstav, og aldri få et svar. Komme September vil alle endringer.

No comments:

Post a Comment