Thursday, July 5, 2012

Fibonacci - som var han og hvordan kunne han forbedre min aksjehandel fortjeneste?

Ordet Fibonacci betyr mange ting til en rekke forskjellige personer. For matematikere er Fibonacci en viktig nummerserie. For noen malere, skulptører, og andre visuelle kunstnere er Fibonacci en prinsippet teori av kunst. For handelsmenn, forretningsmenn, økonomer og lignende er Fibonacci et system som effektivt kan forutsi markedstrender. Likevel, for de fleste av oss, Fibonacci høres å utrolig komplekst og noe som vi ikke vil heller oppdager. Men hva er Fibonacci? Hva betyr det og hva er det brukt?


Fibonacci, noe som betyr at sønn av Bonacci, er faktisk et kallenavn som brukes av berømte, italienske matematiker og forretningsmann Leonardo Pisano. Bonacci, derimot, er kallenavnet på hans far, og det betyr 'gode natured' eller 'enkel'. Mens Fibonacci ble født i Italia, tilbrakte han mesteparten av sin barndom år i Bugia (nå Bejaia), en Middelhavet port i Algerie, der hans far, Guilielmo, jobbet som konsul for selgerne av Pisa. Det er i Bugia, der han lærte arabisk tall-systemet, og senere som han traversert resten av Middelhavet verden, han lærte mer av Arabic matematiske systemet og dets praktiske bruk.


I 1200, Fibonacci endte hans reiser og returnerte til Europa. Det skrev han en rekke bøker som avslørt matematiske ferdigheter han hadde lært i hans Middelhavet reiser. Blant hans verker som ble offentliggjort er Practica Geometriae, Flos, Liber quadratorum Di mindre guisa og hans kommentarer om boken x av Euklids elementene; de to siste nevnt, er dessverre allerede tapt. Hans Liber quadratorum, eller boken av firkanter, er trolig hans mest fantastiske bok, men det var ikke hans mest populære verker. Hans mest populære verker var heller den Liber Abaci, hans første bok, som ble skrevet i 1202, hvor han introduserte til europeerne Arabic numerisk og matematiske systemet. I denne boken lærte han også europeerne å bruke slike matematiske systemet i regnskap og handel. Viktigst, er det i Liber-Abaci der han introduserte Fibonacci tallene og sekvens som er han best husket i dag.


Fibonacci tallene, eller sekvensen, ble først brukt i Liber Abaci som en løsning på et problem angående ideelle befolkningen av kanin. Det er en rekursiv nummerserie som starter med 0 og 1, og etterfølgende numrene som summen av de to tallene det. Denne nummerserien spådd effektivt ideelle veksten av befolkningen av kanin. Senere, oppdaget matematikere og vitenskapsmann at Fibonacci-følgen sekvensen har mange andre bruksområder bortsett fra bare forutsi vekst i bestanden av kanin. De har oppdaget at Fibonacci sekvensen, faktisk, oppstår i mange ulike mønstre av natur.


Det som startet som en måte å telle kanin har nå funnet et stort antall andre bruksområder og programmer. Og som våre dag-forskere fortsette å studere om Fibonacci-sekvens, flere og flere bruksområder for det fortsette å bli oppdaget. I dag, er det en rekke programmer der Fibonacci-sekvens, og dets derivativer, blir brukt. Det har funnet bruk i mange programmer. En ratio avledet fra Fibonacci-sekvens, kalt den gyldne middelvei, har vært vurdert av gamle grekere å være ideelt estetiske forholdet og er nå å være mye brukt av mange visuelle kunstnere i deres gjerninger. Fibonacci trading system, som er en effektiv måte å forutsi framtidige trender i finansmarkedene verden, har også blitt populært til ekspert handelsfolk og håper handelsfolk også.


En fortid kanskje har kjent at slike en enkel nummerserie som Fibonacci tallene ville ha en stor innvirkning på mange ting i dag? Kanskje ikke også Fibonacci selv.

No comments:

Post a Comment