Friday, July 20, 2012

Identity Theft � tidlig diagnose er nøkkelen

Beskytte deg selv fra identitetstyveri (ID tyveri) er en viktig sak. ID tyveri er definert av Federal Trade Commission (FTC) som, "når noen bruker ditt navn, adresse, personnummer, bank- eller kredittkortet ditt kontonummer eller andre identifiserende informasjon uten din viten å begå svindel eller andre forbrytelser."


I en sammendragsrapport datert September 2003, rapportert FTC at "nesten 10 millioner amerikanere har oppdaget at de var utsatt for noen form for ID tyveri i fjor." Videre FTC estimerer at "totalkostnaden for denne kriminalitet tilnærminger $50 milliarder per år." (Rapporten kan vises og skrives ut på http://www.ftc.gov/os/2003/09/synovatereport.pdf.)


Om å hindre ID tyveri er ideelle, også viktig er din evne til å raskt avgjøre når identiteten din er brukt uten din viten. Tidlig diagnose er avgjørende for å hindre utilbørlig tap, i tillegg til å beskytte din kreditt fra langsiktig skade. Én måte å finne om du har vært et offer for identitetstyveri er gjennom bruk av en kreditt rapporten.


En kreditt rapporten er en liste over alle kredittkort, gjeld, kontoer og annen informasjon assosiert med ditt personnummer. Det vil si ved å gå til nettstedet til en av de tre viktigste kreditt rapportering organer og kjører en kreditt-rapporten, vil du kunne se alle finansiell informasjon knyttet til ditt personnummer. Viktigst, kan du være i stand til å identifisere en feil eller svindelvirksomhet.


Når vise kreditt rapporterer online, informasjon oppgis i syv deler: personlige opplysninger, kontoinformasjon, forespørsler, samlinger, offentlige registre, forbruker-setning og tvist Filinformasjon. En av dine viktigste mål bør være å kontrollere alle kontoer og informasjon som gyldig. Les hele kreditt-rapporten ser for feil eller noe ukjente. Hvis du skal se noe ut av den vanlige eller galt, kontakten kreditt rapportering byrået umiddelbart - du kan være utsatt for identitetstyveri.


Equifax, en av de tre store kreditt rapportering organer, sier, "Kontroller kreditt-rapporten regelmessig. Kontrollere kreditt-rapporten kan hjelpe deg å ta feil og svindel før de wreak ødeleggelse på din personlige økonomi. Kontroller at rapporten er nøyaktig og inkluderer bare de aktivitetene du har autorisert. Det er også lurt å se gjennom kreditt-rapporten fra hver av de tre store kreditt rapportering organer hvert år - det er mulig at informasjonen rapporteres til en, men ikke andre."


Dette målet, har Equifax utviklet et flott verktøy for å kjøre kreditt-rapporten. Det kalles "3-i-1 kreditt rapporten". Du kan registrere deg med Equifax og vise informasjonen med alle tre store kreditt rapportering organer om gangen (dette kan også gjøres via to andre kreditt rapportering organer TransUnion og Expirion). For øyeblikket er denne detaljerte rapporten koster rundt $30 på webområdet Equifax (www.equifax.com) og er vel verdt det. Kjører kreditt-rapporten er et viktig første skritt i forebygging og tidlig avdekking av ID tyveri.


Tips om hvordan du ytterligere beskytte deg mot identitetstyveri, eller hvis du tror identiteten din er stjålet, vennligst på webområdet FTC (http://www.consumer.gov/idtheft/).

No comments:

Post a Comment