Thursday, July 12, 2012

Klodenes kamp: Student Finance Versus livet

Det er en foruroligende tid for nåværende og fremtidige studenter. Tall fra Prudential, viser at en tredjedel av UK universitetets studenter har vurdert forlater sine studier grunnet økonomiske belastningen de har møtt. Det er ikke overraskende at mange potensielle studenter finner behovet for å tenke seriøst gjennom fortjeneste for å gå til universitetet. Med økningen i kursavgift, sammen med nedgang i regjeringen økonomisk støtte, kan de nåværende beskjære av nyutdannede forvente enorme gjelden (tiden i snitt over £ 13.000) når de angir sysselsetting markedet, som de håper vil belønne dem med en godt betalt jobb.


Men, som flere studenter bli skjøvet til produksjonslinjen høyere utdanning og gjennomføre grader, en gang elitegruppene kvalifikasjonen blir devalued. Plutselig finner arbeidsgivere seg selv omringet av nyutdannede av tvetydig kvalitet. Prestisjetunge svært betalt karriere er sjeldne disse dager og nyutdannede finne seg stadig under press hopper gjennom mange ringer, med mange intervjuer å stole på en persons evne til å selge seg, i stedet for grunnlaget for akademiske arbeidet.


Studentene trenger å ta ansvar for egen økonomi, mens regjeringen søker vår anerkjennelse av sine handlinger (utdanne arbeidsledige er bra for bøker... og stemmer), uten staten å ta på seg ansvar ("det er en investering i din egen fremtid").


For mange ønsker å begrave hodet i sanden og vente på en lotteri-seier for å gjøre den alle bedre. Med over en billioner pounds av personlig gjeld i Storbritannia, studenter må innse at den, "det kan være du!" de ber for, er faktisk en "det er du... i gjeld" … med fanget vinden mer sannsynlig enn vind-Falls.


En del av problemet er håpefull forventning (alias fornektelse), en del er en frykt for å kontrollere din egen personlige økonomi (alias apati) og del er en mangel på kunnskap (alias uvitenhet). Den første er vanskelig, og må bli overvunnet av enkelt. De andre to men kan både bli overvunnet ved å se etter hjelp. Informasjonskilder må gjøres tilgjengelig, aktivt fremmes og søkt ut av forbrukerne.


Det er ikke som ikke informasjonen er det barn... det er mange finansielle produkt sammenligningssider lastet med informasjon (og bilder): http://www.moneynet.co.uk/ for en start- eller http://www.moneysavingexpert.com. Financial Services Authority har sin egen økonomi hjelpeinformasjon for forbrukere http://www.fsa.gov.uk/consumer/index.html.


Som sier goes, "Søk og du skal finne". Det kan være en vanskelig leksjon, men det er en som vi må alle øyeblikket omfavne.

No comments:

Post a Comment