Thursday, October 18, 2012

Credit Reports � hvorfor kreditten din poengsum er viktig

Hvis du aldri har hørt om en FICO score før, bør du bli kjent med begrepet. Oppkalt etter firma som oppfant den, Fair Isaac Corp, er FICO score tresifret kreditt-sammendrag som i hovedsak reduserer hele økonomiske livet til et enkelt sett med tall.


Poengsummen representerer en destillasjon av informasjon gleaned fra de tre viktigste kreditt rapportering byråer – Equifax, Trans Union og Experian, angående dine lån og betalingsloggen, i tillegg til eventuelle konkurs filings du har gjort. Andy liens eller betalingen standardene vil bli innarbeidet i poengsummen også. Poengsummen, som kan variere fra et lavt til 300 til en høy av 850, representerer et forsøk på å kvantifisere livs av finansielle forretninger i ett enkelt tall. Det har vært ganske vellykket. Fleste ville faktisk være overrasket over å se hvor viktig at scorer har blitt og hvor mange virksomheter bruker det for grunner som ikke er helt åpenbare.


Fleste ville riktig, anta at långivere vil sjekke poengsummen for en potensiell låntaker som var å bruke for et billån eller et hjem egenkapital linje av kreditt. Mange ville bli overrasket, men for å se at poengsummen er ofte tilgang av potensielle arbeidsgivere, utleiere eller selv forsikringsselskaper. Mens enkelte stater har strengt forbudt bruk av FICO score som en retningslinje for innstillingen forsikring priser, forsikringsselskaper noen fortsatt tilgang score for å vurdere risikoen for potensielle kunder. Arbeidsgivere tilgang score for å se om en mulig ansatt kan være en sikkerhets- eller tyveri risiko, og utleiere kan bruke poengsummen til å fastslå om en leietaker bør bokføre en høy sikkerhet innskudd før du flytter inn i et rental eiendom.


En betydelig argumentet kan bli gjort at det er ingen måte å redusere nøyaktig noens finansielle status til en enkelt tresifret tall. Når det er sagt, det er bare så mye lettere for de fleste bedrifter som trenger en økonomisk "øyeblikksbilde" av en kunde å se over sine kredittkort-rapporten, se på poengsummen, og tilbyr et "Ja eller Nei" svar basert på poengsummen alene. Rettferdig eller ikke, dette er måten ting fungerer i dag, og det er trolig urimelig å forvente långivere, arbeidsgivere og utleiere å begynne å se dypere inn sine kunder og ansatte økonomi.


Den beste løsningen for alle som er bekymret for hans eller hennes kreditt scorer er å undersøke sine egne kreditt-rapporten, som kan oppnås gratis annualcreditreport.com. Rapportere eventuelle feil til riktig kreditt bureau, og prøv å kontrollere rapporten én eller to ganger i året. Rettferdig eller ikke, er vi våre kreditt scorer. Sørge for at nummeret er riktig, er et viktig skritt mot en solid økonomisk fremtid.


© Copyright 2005 av Retro markedsføring.

No comments:

Post a Comment