Thursday, October 11, 2012

Hva er identitetstyveri?

En av de viktigste axioms i livet er akkurat når du tror det ikke kunne skje med deg, det gjør. Dette er et trist faktum, og enda mer så når du vurdere kriminalitet av identitetstyveri. Du ta år å etablere finansielle og individuelle identitet og omdømme, og i et øyeblikk ulovlig handling på en annen vasker det alle bort wreaking ødeleggelse på din økonomiske levetid. Årsakene til identitetstyveri er like varierte som forholdene til av unsuspecting ofre. Det er måter å beskytte deg selv. Å være flittig og bruke sunn fornuft kan gå en lang vei å hindre denne plagsom hendelsen skjer i livet ditt. Følgende er noen tiltak for å vurdere:


1. Beskytter din informasjon.


Hold kortet ditt personnummer atskilt fra dine andre identifikasjon, forlate det hjemme hvis mulig. Har et ark med alle dine kredittkortnumre og selskaper som er oppført og på et trygt sted, slik at i tilfelle tyveri, kan du ringe raskt hvis du vil avbryte kontoene.


2. Begrense forhåndstrykt informasjon om


Kontroller er en annen potensielle bonanza for en identitet tyven. Selv om det kan gjøre sjekke litt hardere, bare sette din grunnleggende informasjon (navn, adresse og kanskje et telefonnummer) på sjekkene. Dette vil hindre en ID tyv i å få førerkort eller personnummer av en sjekk venstre ligger rundt.


3. Kassere sensitiv informasjon når det ikke lenger er nødvendig.


Identitet tyven er ikke over graving i en dumpster for informasjon som kan få dem noe på andres tab. kredittkort og banktjenester setninger, programmer for kredittkort, telefon regninger og verktøyet regninger alle må bli ødelagt hvis du vil hindre at noen få informasjon. Checkbooks må være behandles som samme å kvitte seg med kontonummer på dem.


4. Dele sensitiv informasjon med forsiktighet


Gi informasjon over telefonen er noen ganger nødvendig av sikkerhetshensyn, og noen selskaper som kaller du kan be deg om å bekrefte personlige opplysninger for å forsikre deg om at de snakker til rett person. Hvis du er usikker på oppkallerens identitet, anbefales være forsiktig. Dette kan forhindre utilsiktet deling av sensitiv informasjon med noen som har fordreid deres intensjoner eller identitet. Be om et tilbakeringingsnummer og sjekk det ut om du har noen tvil i det hele tatt.


5. Unngå enkelt uleselige passord


Når du velger et passord for kontoene dine sensitive forsøke å unngå ord og eller tall kombinasjoner som kan lett oppdaget. Noen eksempler er din mors pikenavn, ditt hus nummer eller Fødselsdato dato. Hvis det er mulig, sett sikkerhetsspørsmål, som bare du vet svarene på din konto.


Disse trinnene gir en god første forsvarslinje mot identitetstyveri, men dessverre de gir ikke en garanti. Hvis du følger trinnene og fortsatt bli utsatt for identitetstyveri, kan du utføre handlinger raskt.


Viktig handlinger hvis du er offer for identitetstyveri


Det første trinnet er å rapportere det til myndighetene. De fleste selskaper har å ha en politiets rapport eller saksnummer før de kan fungere med deg angre skaden. Med rapporten eller nummer i hånd må du ringe alle kredittkort-utstedere og opplyse dem om hva som har skjedd, så de kan flagge kontoen din med et svindel etterforskning flagg. Verktøy og telefonen selskapene må få beskjed også.


Vær oppmerksom på at det er tre kreditt rapportering organer som samler inn og samle informasjon om kreditthistorie og vaner. Må du informere minst en av dem slik at bedrageri kan plasseres på filen. Når varselet plasseres informerer første byrået de andre to byråer Hvis du vil plassere varsler også. Du kan velge en initial Hvis du bare har mistanke om identitetstyveri og vedta en vente og se tilnærming eller utvidet varsel hvis du er sikker på at du har blitt utsatt for denne kriminalitet.


Du må også få en kopi av kreditt-rapporten, og gå gjennom nøyaktigheten. Gi særlig oppmerksomhet til nylig aktivitet som ikke synes kjent. Skrive og eller ringe alle selskaper som rapportinformasjon relatert til din identitetstyveri. De fleste kredittkortselskaper bare vil holde sine kunder ansvarlig for opp til $50 dollar i tilfeller av tyveri, og de fleste banker vil erstatte stjålet penger venter på bekreftelse.


Tyveri av identitet kan gjøre sikre lån for hjem eierskap eller utdanning er umulig. Det kan også hindre at ansettelse hos byråer som krever en bestemt kreditt scorer. Hvis du har vært utsatt for identitetstyveri kan det ta uker eller år og ofte ganske litt tid og penger til å angre skaden. Det er fornuftig at ofrene ofte føler sint, overveldet og motet. Hvis du er offer for identitetstyveri er det svært viktig å være proaktiv. Når du handle raskt vil du minimere skader og tap ved å begrense uautorisert tilgang til sensitiv kontoinformasjon.


Sørg for å holde oversikt over alle aktiviteter og kontakter som er knyttet til din identitetstyveri. Du vil kanskje også utgjør periodiske kontroller av kreditt-rapporten og registrere en konto overvåking tjeneste, som umiddelbart varsler deg når forespørsler til kreditt-rapport oppstår. Holde varselet, og koordinere klar.

No comments:

Post a Comment