Wednesday, October 24, 2012

Hvordan rot jager penger bort

Har du noen gang hørt at å ha en rotete hjem kan forårsake penger til å løpe vekk fra deg? Jeg vet, jeg vet... det høres ut som luftig-fairy Hokus Pokus, men tenker på det et øyeblikk...


Har skrivebordet noensinne har vært så rotete at du glemte å betale en regning, og pådro seg en sen gebyr? Har rotete vesken fikk deg til å glemme å gå inn i et debet kort kjøp, og du deretter overdrew kontoen? Har du noen gang skadet deg selv i ditt eget hjem når du snublet over "ting" dynge opp gangveier? Har du noen gang kjøpt noe som du allerede eide, bare fordi du ikke kunne finne varen i spørsmålet? Har du noen gang funnet forfalte bibliotekbøker sent eller leiefilmer under ditt rotete bilseter? Er du får mitt poeng her?


For å spare tid og penger, kan du implementere noen av disse tipsene:


* Hver kveld når du slår av datamaskinen, bruk bare 2 minutter clearing av skrivebordet eller arbeidsområdet. Når det blir en vane du vil gjøre det uten å tenke, og deretter tar sekunder.


* En gang i uken (eller mer ofte avhengig av dine vaner!) ta et minutt å tømme ut vesken. Plukke en dag for å gjøre dette og gjøre det hver uke.


* Angi kjøpene i din sjekkhefte umiddelbart før mottak har en sjanse til å forsvinne!


* Åpne din e-post står over en papirkurv. På den måten kan du umiddelbart kaste useriøs e-post i stedet for å legge den til side.


* Når en dag (før sengetid er en flott tid) tar bare 2 minutter å gå gjennom huset med en søppel pose i din hånd, og kaste bort papir søppel, magasiner, elendige plastleker som synes å multiplisere over natten, etc.


* Før du logger av datamaskinen på slutten av en arbeidsdag, må du ta et øyeblikk å slette noen favoritt steder eller organisere dem i mapper. Gjør det samme med e-post. (Bedre ennå, sette opp din email program for å automatisere visse e-post i mapper som de laster ned.) Dette vil spare deg tid når du skal finne ting senere.


* Dagen før du gå innkjøp av mat, rense ditt kjøleskap. Det er tommere nå så dette er lett å gjøre, og du kan fange alle leftover biter for å gjøre "Kjøleskap lapskaus" i stedet for å la disse elementene gå til sløseri.


Og min personlige favoritt:


* Aldri eie mer enn én skittentøyskurv. Jo mer eier du, jo mer du fylle opp med ren, utbrettet Klesvask!


Og bare for moro skyld, her er luftig-fairy ting:


Har en rotete hjem eller kontor kan gjøre du føler deg trøtt og overveldet, fordi du har en følelsesmessige tilknytning til alt du eier. Det er som om en liten streng kobler hver besittelse til din underbevissthet sinn.


Har du barn?


Har du noen gang lagt merke til hvordan barnet oppfører seg når han/hun har for mange valg? Hva med når de har fått massevis av gaver? Får de ikke irritabel og vanvittige? De kan ikke bestemme "hva å gjøre" med så mye ting rundt at de kaste alt og spille med boksen... det er enkelt!


Jeg ordnet meg barn er rom den andre dagen (jeg går på en tåre, og gjøre dette med jevne mellomrom), setter
Alle lekene i kategorier, organisere dem i containere, kaste mye bort puttting noen ting for senere, og lo og se! De spilt aldri der før, og nå de er på rommet sitt hele tiden spiller fredelig.


Det er det samme med oss!


En rotete hjem betyr at du vil ha mindre energi for din bedrift eller annet arbeid.


Jeg håper disse ideene hjelpe deg å spare tid og penger.

No comments:

Post a Comment