Saturday, October 20, 2012

Liker det eller ikke, du har en poengsum til Settle! (Del 1 av 2 på kreditt Scoring)

Når folk flest er ferdig med skolen og kan stoppe bekymringsfull om prøveresultatene, er det en ny type scoring som går inn i bildet. Det kalles kreditt scoring. Og dens innvirkning på økonomisk fremtid kan bety mer for deg enn en høyskole grad.


Hvorfor er det så viktig:


Noen gang lurt på hvordan en kreditor bestemmer om å gi deg kreditt? I år, har kreditorer brukt kreditt scoring systemer for å avgjøre hvis du ville være en god risiko for kredittkort og auto lån. Flere nylig, scoring har blitt brukt til å hjelpe kreditorer vurdere din evne til å gjengjelde home mortgage lån.


Nøyaktig hva er kreditt scoring?


Kreditt scoring er et system kreditorer bruk å finne ut om å gi deg kreditt. Informasjon om deg og din kreditt erfaringer, for eksempel bill betalende historie, nummeret og kontotypene du har, sen betaling, samling handlinger, utestående gjeld, og alder-kontoene dine er samlet inn fra kreditt programmer og kreditt-rapporten.


Bruker et statistisk program, sammenligne kreditorer denne informasjonen til kreditt ytelsen til forbrukere med lignende profiler. Poengberegningssystem tildeler poeng etter hver faktor som bidrar til å forutsi hvem er mest sannsynlig å betale tilbake gjelden. Totalt antall poeng bidrar til å forutsi hvordan kredittverdige du er; hvor sannsynlig det er at du tilbakebetale et lån og foreta innbetalinger når forfallsdato.


Hvorfor brukes kreditt scoring?


Kreditt scoring er basert på reelle data og statistikk, så det er vanligvis mer pålitelig enn subjektive eller fordømmende metoder. Det behandler alle programmer objektivt. Fordømmende metoder er vanligvis avhengige av vilkår som ikke er testet systematisk og kan variere når brukt av annerledes individer.


For å utvikle en modell, velger en kreditor et tilfeldig utvalg av sine kunder (eller et utvalg av lignende kunder), hvis du utvalget ikke er stor nok og analyserer det statistisk for å identifisere egenskapene som er knyttet til kredittverdighet. Deretter hver av disse faktorene er tilordnet en vekt som er basert på hvor sterk en predictor er det av som ville være en god kredittrisiko.


Hver kreditor kan bruke sin egen scoring modell, ulike scoring modeller for ulike typer kreditt eller en generisk modell som er utviklet av en kreditt scoring selskapet.


Hvordan pålitelig er kreditt scoring system?


Kreditt scoring systemer aktiverer kreditorer til å evaluere millioner av søkere konsekvent og upartisk på mange forskjellige egenskaper. Men for å være statistisk gyldig, scoring systemer må være basert på et stort nok utvalg. Husk at disse systemene vanligvis svært fra kreditor til kreditor.


Selv om du kanskje tror et slikt system er vilkårlig eller upersonlig, kan det hjelpe å ta beslutninger raskere, mer nøyaktig og mer upartisk enn enkeltpersoner når det er riktig utformet.


Faktisk utforme mange kreditorer sine systemer slik at søkere som score er ikke høy nok til å bli lett, eller er lite nok til å mislykkes helt omtales i marginale tilfeller en kreditt manager som bestemmer om firmaet eller utlåner vil undersøke kredittverdighet. Dette kan gi for diskusjon og forhandling mellom kreditt-manager og forbrukeren.


Hva skjer hvis du er nekta kreditt eller ikke får de ønskede termene?

No comments:

Post a Comment