Thursday, October 4, 2012

Fair Isaac Corporation kreditt- eller FICO Score

Så jeg ikke er fra USA, hadde jeg ingen anelse hva FICO ment før undersøkelser. FICO står for Fair Isaac Corporation, et selskap basert i California. FICO, enkelt sagt, er en persons kreditt scorer. En kreditt poengsum som kan brukes av en potensiell utlåner i å gjøre en dom om å gi deg kreditt eller ikke, for eksempel når du bruker for et nytt kredittkort eller hjemme boliglån. Derfor, hvis du er i USA, FICO score er veldig viktig for deg. Hva gjør en FICO Score?


En FICO score plasserer en verdi på hvilke typer kreditt kontoene du har eller har hatt, og din kreditthistorie opprettholde disse kontoene. FICO score skalere varierer fra 300 til 850, med fleste mennesker i USA i 600-850-området.


Faktorer som påvirker din FICO Credit Score


Det er 5 faktorer i alle som avgjør din FICO credit score:


1. Din betalingsloggen.


Dette teller for en svært betydelig 35%--mest av FICO scorer faktorer. Som du forventer, betaler regninger i tide er får du en god score, mens betale dem sent på en konsistent grunnlag er vil markere ned FICO score. Hvis du har hatt gjeld som er referert til er et inkassobyrå, som er verre fortsatt, og erklærte konkurs verst av alt.


2. Hvor mye du skylder.


En annen åpenbar faktor som FICO vil ta hensyn til i ankommer credit score. Dette står for en annen 30% av den totale FICO poengsummen. Det er ikke bare hva du skylder allerede som påvirker din FICO scorer. Også tatt i betraktning er mengden kreditt som er tilgjengelige for deg. For eksempel hvis du har en kredittgrense $ 5000, men så langt bare har brukt $1000, som vil tas i betraktning.


Den totale mengden kreditt vil være utgjorde, og sammenlignet med din årlige inntekt. Så, lån som bil lån, boliglån, kredittkort, store kort, vil alle bli lagt sammen. De som bruker de fleste eller alle sine disponibel kreditt får en lavere rating for denne delen av FICO scorer beregningen.


3. Lengden på kreditthistorie.


En annen viktig faktor som utgjør 15% av din FICO credit score er lengden av din kreditthistorie. Jo lenger din kreditthistorie, jo bedre for FICO score. I tillegg, men vil en lang historie med noen bestemt utlåner være bra for kreditten din poengsum.


4. Type kreditt blanding.


Den fjerde faktoren som er tatt i betraktning er typen kreditt-blanding som du har. For eksempel, har du bare høy risiko usikrede type kreditt, eller har du også noen solid sikret lån som et hjem boliglån? Forbrukere som har en blanding av kreditt har høyere en FICO score. Denne fjerde faktoren teller bare for 10% av total FICO score.


5. Antall nye kreditt-programmer.


Den siste faktoren i FICO vurdering er mengden nye programmer som du fyller ut. Hvis du har nylig fylt ut mye kreditt-programmer, vil dette skade poengsummen din fordi det gir långivere "på varsling" at noe kan være galt. Denne delen av poeng er verdt 10%.


Långivere seg vil vanligvis se på sysselsetting, inntekt, lengden på gjeldende residence og sivilstatus, men disse påvirker ikke dine FICO score. Hvis du har tenkt å låne i fremtiden, trenger du å ta hensyn til din FICO scorer. Hvis din FICO scorer er lav, kan dette føre til høyere renter, ekstra boliglån forsikringen når du kjøper en hjemme, og i noen tilfeller fornektelse av lånet.


Hvis du har tenkt å ta ut et større lån, for eksempel et huslån, kan det være et klokt trekk for å få en kopi av kreditt-rapporten 6 måneder før du har tenkt å bruke. Som vil gi deg tid til å se over din historie, å sikre det er ingen uoverensstemmelser. Hvis du finner feil, kan du kontakte kreditt rapportering byrået skriftlig. De vil ha 30 dager å undersøke det og deretter rette den hvis de finner din krav er oppfylt. Du kan også vil be om en revidert kreditt-rapporten; de er pålagt ved lov å forsyne deg med en Hvis en unøyaktigheter er funnet og rettet opp.

No comments:

Post a Comment