Saturday, February 11, 2012

Beskytte deg selv fra ATM-svindel

På denne dagen og alder, har ATMS blitt en rask og effektiv måte å få våre hender på våre penger. Men hvis du ikke er forsiktig, automatic teller machine kan også være en rask måte for andre å få sine hender på den også.


Ikke lenge siden, kjørte ABC News en historie som viser hvor enkelt det var å samle kontonumre og personlige identifikasjonsnumre (PIN-koder) fra godtroende forbrukere. I sine forsøk satt de opp et skilt ved siden av en bank ATM som tilbys til "ren" magnetstripe på folks kort som en service til sine kunder. Fortegnet hadde en magnetisk card-leser som er knyttet til det, slik at folk kunne swipe kortene sine for å ha dem "magisk" renset.


Og hvor mange som falt for det? Du ville bli overrasket. I sine forsøk brukte mer enn halvparten av de spesielle kort renere før du bruker det i ATM. Heldigvis, dette var bare en eksperiment og ikke kontoopplysninger faktisk ble overført fra "falske" rengjøring av maskinen.


Men forestille seg hva kan ha skjedd hvis dette ikke hadde vært et eksperiment, men en lurendreier av ekte tyver som prøver å fange din personlige opplysninger? Jeg er sikker på at de intetanende kundene i eksperimentet ville ha vært i hel støt neste gang de tilgang til deres kontosaldoene!


Det er en vri på denne ordningen for crooks å plassere en "Ute av pålegg" tegn på Minibanken og plassere en falsk maskin ved siden av den. Falske maskinen har en kortleser for å samle inn kontoen og PIN-informasjon, men vil ikke faktisk dispense kontanter. Informasjonen som samles inn er deretter overført til et nytt kort, og brukes til å stjele penger fra kontoen din.


En annen ordningen innebærer å sette inn en tynn, klar plast ermet i det ATM card reader. Dette forhindrer maskinen fra å være i stand til å lese kortet og det ber stadig deg om å angi PIN-kode. Tyven som installerte ermet er stasjonert i nærheten ser mens PIN-koden skal innleveres om og om igjen. Offeret til slutt gir opp, tenker at maskinen har holdt sine kort, og forlater. Tyven deretter henter kortet, skriver inn den lagrede PIN, og tar ut penger fra kontoen for offeret.


Hvis du finner noe mistenkelig ved en Minibank, rapportere det til banken og til politiet umiddelbart. Ved å bruke litt forsiktig med ATM og kredittkort vil gå en lang vei mot å holde deg trygg fra ATM-svindel.

No comments:

Post a Comment