Tuesday, February 21, 2012

Hvordan sunn er din kreditt?

Det er bare en måte å oppdage "helse" av ditt kredittkort. Du må undersøke kreditt-rapporten. Kreditt-rapporten er din "forbruker identitet" potensielle långivere vil bruke til å dømme din kreditt worthiness.


Bruk disse tipsene for å gi kreditt-profil "tune-up" det er behov for:


Tips # 1 - kontrollere for feil


Er mer enn bare en samling av hvem kreditorer er og hvor mye du skylder dem eller har betalt dem din kreditt-rapporten eller profil.


Det første du trenger å gjøre er nøye kontrollere at kreditt-rapporten er korrekt. Nesten inneholder 70% av kreditt-rapporter feil.


Disse feilene kan være så enkelt som en initial for feil mellomnavn eller -adresse. Eller det kan være så alvorlig som en kreditor rapporten om at du var sent med en betaling når faktisk du ikke var sent i det hele tatt.


Denne feilen kan ikke virke som en stor avtale for deg. Imidlertid til en fremtidig utlåner som et boliglån selskap gjør det en stor forskjell!


Nøye undersøke din kreditt-rapporten, og hvis du finner feil kontakt din kreditor og kreditt byråer. Fange og rett opp disse feilene nå før det gjør vondt sjansene dine for å sikre kreditt i fremtiden.


Tips # 2 - korrigere feil


De to vanligste feilene i kreditt-rapporter er:
1) feil kontoinformasjon
2) ukorrekt innspillingen av sen betaling.


Hvis du finner en konto rapportert som ikke hører du, må du kontakte grantor for kreditt- eller utstedelsessertifikat umiddelbart. Husk å finne kontoer som du ikke har personlig åpnet er et tegn på mulig identitetstyveri.


Forhåpentligvis vil du oppdage at denne feilen er ingenting mer enn en forglemmelse og ikke en identitet tyveri problemet. Dette skjer oftest når de rapporterer en konto som hører til et familiemedlem eller noen med et lignende navn på kreditt-rapporten.


Hvis problemet ditt er en feil i rapporten om en sen betaling må bevis for å sikkerhetskopiere ditt tilfelle før denne feilen kan rettes eller fjernet. Den vanligste feilen oppstår når en betaling er rapportert som "sent" når det var faktisk en gjeldende eller "i tide" betaling.


I begge tilfeller problemet kan og bør bli rettet. Du må rette feil skriftlig. Holde en kladd eller en logg over alle samtaler og korrespondanse.


Den Fair Credit Reporting Act (FCRA) krever kreditt byråer og byrået rapporteringsinformasjon til kreditt bureau å korrigere unøyaktig informasjon i kreditt-rapporten. Derfor er det viktig at du kontakter både kreditt bureau og kreditor som har informasjon som er i tvisten.


Et eksempelbrev er inkludert her for å hjelpe deg med å reparere kreditt-profilen din. Kontroller at du tydelig identifisere informasjonen du klage, inkluderer kopier av mottak eller dokumenter som støtter din posisjon. Deretter kan du be om at informasjonen være rettet eller slettet fra filen.


Sende brevet ved attestert post og be om en bekreftelse tilbake fra mottakeren. Holde all korrespondanse som du sende ut. Gi organer involvert 30 dager for å begynne etterforskningen. Du kan kalle dem, men Vær oppmerksom på at ringe dem ikke beskytte dine forbrukerrettigheter! Du må varsle dem skriftlig å beskytte dine rettigheter.


De må varsle deg om resultatene av etterforskningen. Selv om prosessen vil ta tid, er det viktig å gjøre det. Dette er profilen din kreditt, din "forbruker identitet" som står på spill. Forventer ikke at en feil å rette opp selv.


På forespørsel, må kreditt byråer sende meldinger om rettelser til profilen din kreditt til alle som har bedt om rapporten i det siste halvåret. Hvis du har brukt etter arbeid og ble slått på grunn av unøyaktig informasjon i kreditt-rapporten, kan du ha korrigert rapporten sendt til alle som har mottatt en kopi i de siste to årene.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Eksempelbrev tvist
Dato


navnet ditt
Ditt adresse
Din by, stat, postnummer


Klage-avdeling
Navnet på kreditt rapportering Agency
Adresse
By, stat, postnummer


Kjære Sir eller Madam:


Jeg skriver å klage følgende informasjon i min fil. Elementene jeg klage er også omringet på den vedlagte kopien av rapporten jeg mottatt. (Identifisere element(er) omstridt med navnet på kilde, for eksempel kreditorer eller avgift domstol og identifisere elementtypen, for eksempel kundekonto, dom, osv.)


Dette elementet er (unøyaktige eller ufullstendige) fordi (beskrive hva er unøyaktige eller ufullstendige og hvorfor). Jeg er anmoder at elementet slettes (eller be om en annen bestemt endring) til riktig informasjon.


Vedlagt er kopier av (Bruk denne setninga eventuelt og beskrive noen vedlagte dokumentasjon, for eksempel betaling poster, retten dokumenter) støtter min posisjon. Granske dette (disse) matter(s) og (Slett eller korrigere) de omstridte elementene så snart som mulig.


Vennlig hilsen
navnet ditt


Vedlegg: (Liste over hva du legger ved)


Opprinnelig postet for http://www.ftc.gov/
++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Tips # 3 - Budsjettplanlegging


Du kan også bruke kreditt-rapporten for å hjelpe deg med å planlegge og gjennomføre en personlig budsjett. Kreditt-rapporten viser deg hvor du bruker dine hardt tjente dollar. Mens saldoene kredittkort, er kanskje ikke helt oppdatert, vil du fortsatt se hvilke av dine kort har høyeste utestående saldo.


Hvis du har mer enn én av de større kredittkortene, bør du sammenligne årlig prosentsats (APR) du betaler for hver konto. Hvis du arbeider på et budsjett "betale ned" din kredittkort, kan du starte ved å betale ned den med det høyeste APR eller interesse.


Når denne kreditt-kontoen er betalte seg, gå mot lønner seg med andre kontoen høyeste APR. På denne måten vil du kunne konsentrere din innsats mot å betale ned utestående kreditt-forpliktelser.


Du bør også sjekke med kredittkortselskapet for å se hva som er den beste årlig prosentsatsen (APR) de kan tilby deg. Hvis du er en god kunde, kan du ofte kvalifisere for en lavere rente enn hva du er nå tilbys.


Forsiktig: Spør hvis den nye hastigheten du får er en "markedsføringskode" sats eller en "kontrakt" sats. En markedsføringskode hastighet vil utløpe på slutten av markedsføringskode begrepet, for eksempel 6 måneder. En kontraktsats har ikke en "utløpsdato", så lenge du fortsetter å møte vilkårene ved din kreditor for den hastigheten.


Tips # 4 - Å kjøpe store


Hvis du vurderer en større kjøp som en bil eller et hjem, kontrollere kreditt-rapporten gir deg sjansen til å se hva en potensiell utlåner ser og bruker å dømme din kreditt worthiness.


Du vil forsikre deg om at kreditt-rapporten er korrekt før du bruker for sportsbil eller nye hjem. Feil eller problemer kan korrigeres før din utlåner kan bruke dem mot deg og avslå forespørselen kreditt. Du har også et bedre inntrykk av hva type og hastighet på kreditt du kan forvente fra en potensiell utlåner.


Tips # 5 - Kontroller kreditt-rapporten regelmessig


Sjekk din kreditt-rapporten regelmessig. Beskytte din "forbruker identitet" som du ville noe annet du skatt. Bruken av kreditten klokt, sammen med disse tipsene, og du vil få nytte som din god kreditt og god ditt fortjener nå - og i årene som kommer.

No comments:

Post a Comment