Friday, February 24, 2012

Identitetstyveri & Internett

LexisNexis, en leverandør av personlige og økonomiske opplysninger, rapporterte nylig at personopplysningene av så mange som 310.000 folk landsomfattende kan ha blitt stjålet. Dette tallet er nesten 10 ganger høyere enn den opprinnelige illustrasjonen avslørt i forrige måned av selskapet.


Valgpunkt Inc., en annen forbruker data samling service, uttalt 145,000 folk i deres database ble muligens utsatt for identitetstyver tidligere i år. I DSW skoen lageret erkjent tjenestemenn stjålet kredittinformasjon på 103 av 175 butikkene landsbasis. Hackere har også målrettet databaser ved California State University, samt ved University of California, San Diego.


Mange forbrukere frykter nå at over internettet setter dem på en større risiko for identitetstyveri. Undersøkelser har imidlertid vist at bare 10 prosent av kjente identitet tyveri tilfeller har resultert fra elektronisk svindel. Dumpster dykking sammen med telefonen svindel konto for langt mer ID tyveri enn Internett.


Du kan faktisk bruke Internett for å beskytte deg mot denne kriminalitet i tre unike måter:


1) Vise bank- og kredittkort kontoer online.


Nesten alle banker og kredittkortselskaper har sikre webområder som lar deg vise setninger og aktivitet sikkert på Internett. Sikre områder er de som begynner med https / / eller vise et hengelåsikon på dataskjermen.


Gå aldri en finansiell siden via en kobling som er innebygd i en e-postmelding. E-post med koblinger som ber deg om å bekrefte eller registrere personlige opplysninger er et sikkert tegn på "phishing", en metode til å samle inn ditt navn og annen identifiserende informasjon for å stjele identiteten din.


Skriv i stedet banken eller kreditor webadressen i nettleseren din. Sjekke din kontoer hver to uker. Kontroller at kreditt- og debetbeløp som er vist på setningene er gyldige. Rapport enhver mistenkelig aktivitet umiddelbart til banken eller kreditor.


2) Overvåke kreditt-rapporten.


Den viktigste grunnen for å stjele identiteten din er å åpne nye kreditt kontoer å kjøpe gode og tjenester ved hjelp av navn og stjålet identitet. Sjansen er at du ikke vet at du er en ID tyveri offer før du er nekta kreditt, eller du mottar regninger for kontoer som du aldri åpnet.


Hvis en ID tyv har åpnet kontoer i ditt navn, er de mest sannsynlig vil vises på kreditt-rapporten. Det er tre store kreditt rapportering organer; Equifax, TransUnion og Experian.


Ny lovgivning kan du få kreditt-rapporten årlig fra alle tre av disse organer gratis. Dette nye programmet blir faset gradvis over hele USA. Kontroller www.annualcreditreport.com for å se når staten skal bli aktiv i dette programmet.


3) Bruke kreditt overvåke tjenester.


En rekke betalte tjenester er tilgjengelige som vil overvåke kreditt-rapporter for aktiviteten og varsle deg om eventuelle endringer. Som med noe produkt eller tjeneste, må du forstår hva du får før du kjøper. Du kan nyte en gratis 30-dagers prøveversjon av CreditCheck ® overvåking tjeneste og få en gratis kopi av Experian kreditt-rapporten ved å gå http://www.yourfreecreditreportnow.com. Denne overvåkingstjeneste kontrollerer kreditt-rapporten daglig for å varsle deg om svindelvirksomhet, nye forespørsler, nye kontoer, sen betaling og mer, slik at du kan spot mulige tegn for identitetstyveri. Etter gratis 30-dagers prøveperiode, vil du bli belastet $9,95 månedlig med mindre du avbryte tjenesten.


Hvis du blir et offer for identitetstyveri, kan din mulighet for lån, jobber eller selv boliger påvirkes. Å ta umiddelbare tiltak når det blir utsatt kan begrense skaden.


Her er noen andre nyttige identitetstyveri relaterte områder:


http://www.Consumer.gov/idtheft/ (amerikanske regjeringen ID tyveri nettsiden)
http://www.privacyrights.org/Identity.htm (ID tyveri ressurser)
http://www.identitytheft.org/ (ID tyveri forebygging og overlevelse)

No comments:

Post a Comment