Monday, February 20, 2012

Ny kreditt Scoring modell kunne hjelpe millioner

Mark og Beth, en ung gift par i tjueårene, fastsatte et mål å kjøpe et hjem i de første tre årene av ekteskapet før du starter en familie. De budsjetterte og brukes pengene sine med omhu for å lagre for ned betaling. Når de har kjøpt noe betalt de alltid kontant - ingen kredittkort for seg. Hvorfor kaste bort penger ved å betale interesse til en kredittkortselskapet?


Innen to år de hadde nådd målet besparelser og begynte huset jakt. De fant deres "American Dream" hjemme i et nytt fellesskap med mange fasiliteter som virket perfekt for deres snart-å-være-familien. De var elated at deres år av lagring var om å endelig utbetalingen.


Men de kjørte på et stort problem når de gikk shopping for en finansberegning. Selv om de hadde nok inntekt til å gjøre boliglån betalinger og nok penger som er lagret for å ha råd til en ned betaling, hadde de ingen kreditt-historie. Långivere hadde ingen FICO score til å evaluere sine kredittverdighet for å tilby dem et lån. Rettferdig Isaacs Co. etablert en kreditt scoring systemet på 1980-tallet, og siden og deretter FICO score har blitt brukt til å avgjøre hvis noen vil kvalifisere for et boliglån og rentesatsen de betaler.


Over 50 millioner amerikanske voksne falle i samme kategori - og de har enten for lite kreditthistorie eller ingen kreditt-historie i det hele tatt. Men nå takket være en ny FICO formel, kalt FICO utvidelse scorer, långivere vil nå ha muligheter til å utvide kreditt til forbrukere som er basert på ikke-tradisjonelle kreditt data som er utelatt fra bureau kreditt-rapporter.


FICO utvidelse vil vurdere et bredt spekter av finansielle transaksjoner inkludert betaling aktiviteter som leie betalinger, innskudd, kontoer, lønning lån, bok eller CD club betalingsplaner og detaljhandel lay plassering planer.


Som står å dra nytte av denne nye scoring modellen? Alle som gjør lite bruk av banker, kredittkort eller kontroll kontoer. "Kreditt hatt liten tilgang til" hevder Fair Isaac Co, som inkluderer unge voksne, lav inntekt forbrukere, enker eller divorcees og innvandrere. Og mens de i kredittkort og boliglån industrien ser denne nye scoring modellen som en potensiell fordel, de i kreditt rådgiving sektor forutse mulige problemer.


Fair Isaac CEO Tom Grudnowski er glade om hans selskapets nye kreditt scoring ressurs. "Denne utvidelsen av FICO score gir långivere og andre bedrifter, en annen kraftig verktøy..., mens utvide Tjenestealternativer for forbrukere som har savnet på muligheter bare fordi de mangler en tradisjonell kreditthistorie."


Opposisjonen, nemlig gjeld og kreditt rådgivere, se både gode og dårlige. Noen forbrukere fordelen ved å kvalifisere seg mindre kostnadskrevende kreditt ordninger. Imidlertid kan andre faller byttedyr til å bli overextended med mindre de mottar også noen grunnleggende kreditt og gjeld utdanning.


Tom Hicks, en kreditt rådgiveren i Chicago, bekymrer at "med den gjennomsnittlige amerikanske husholdningen skyldes $8,000.00 i kredittkort gjeld, dette kunne åpne døren til andre å finne seg selv kan ikke håndtere kreditt riktig. Til slutt byrden ligger hos forbrukeren,"sier han.


Fair Isaac Co. anslår at minst halvparten av dem uten tradisjonelle kreditt profiler vil dra nytte av dette nye scoring metoden.

No comments:

Post a Comment