Saturday, February 18, 2012

Debet Card Vs. kredittkort, hva er forskjellen?

Ah, de "gode gamle dagene". Hvis du er en baby boomer, som meg, så huske du sannsynligvis hvor viktig det var å jag til banken på lønning. Du måtte komme dit før teller-baner som er lukket, slik at du kan ha din "kontanter godtgjørelsesbeviset" for uken. Ellers, hvis du trengte kontanter du måtte skrive en sjekk, så gå til banken og "kontanter" sjekk for ekte penger.


Heldigvis er dagene av sint rush å ta ut penger fra banken er langt borte. Vi nå nyte fordelene med å bruke en nærliggende automatic teller machine (ATM), eller du kan til og med få "cash back" på din lokale dagligvarer, maskinvare eller convenience-butikk.


Kortet du bruker i Minibank er kjent som et debetkort. Når debetkort første gang det var lett å fortelle dem bortsett fra kredittkort. Debetkort har ikke et kredittkort firmalogo på dem. i stedet, de vanligvis bare hadde din Banknavn, kontonummeret ditt og navnet ditt.


Debetkort i dag ser ut akkurat som kredittkort selv bærer de samme logoene. Begge typer kort kan være swiped på checkout telleren, brukes til å foreta kjøp på Internett, eller betale for fyll-opp på gass pumpen.


Når du bruker debetkort til å foreta et kjøp, det er akkurat som å bruke penger. Kontoen som er knyttet til debetkort, i de fleste tilfeller din brukskonto, debiteres automatisk når du bruker debetkort. Kostnadene ved kjøpet er trukket fra midlene du har i denne kontoen.


På den annen side, når du bruker kredittkortet ditt for å foreta et kjøp bruker du noen andres penger, spesielt utstederen av kredittkortet, vanligvis en banktjenester institusjon.


I kraft, godtar du å betale dem tilbake pengene du lånte for å gjøre kjøpet. I tillegg vil du også betale renter på penger "lånt" for deg med hastigheten som du har samtykket til da du bad om sine kredittkort. Dette er kjent som årlig prosentsats (APR).


Mens de to kortene kan handle og se like, kan beskyttelsesnivåene forbruker som hver type kort gir være forskjellig.


Under gjeldende lovgivning, hvis noen stjeler kredittkortet er du bare ansvarlig for å betale den første $50 av uautoriserte endringer. Hvis du varsler utstederen av kreditt kort før en tyv kan gjøre noen kostnader kan du imidlertid være fri fra alt ansvar. Hvis kredittkortet ikke er fysisk til stede når en uautorisert eller uredelig kjøp, som over Internett, er du også fri fra ansvar for de kostnadene.


MasterCard og Visa tilbyr null-ansvarsforsikringen der du ikke vil betale alle kostnader Hvis noen bruker kredittkortet ditt for å gjøre et uautorisert kjøp.


Beskyttelsesgraden til å debitere Kortsvindel er lignende, men med noen unntak. For eksempel er ditt ansvar under gjeldende lovgivning begrenset til $50, den samme som for et kredittkort, men bare hvis du varsle utstederen innen to virkedager for å finne kortets tap eller tyveri. Ditt ansvar for debet Kortsvindel kan hoppe opp til $500, hvis du ikke rapportere tap eller tyveri innen to virkedager.


Og hvis du er typen person som gir bestått raskt til månedlige kontoutskriften, du kan være helt ansvarlig for eventuelle kostnader som bedragersk debet kort hvis du vente 60 dager eller mer etter at utskriften er sendt.


Visa og MasterCard null-Ansvarsforsikringen gjelder for debetkort, men bare for transaksjoner som ikke involverer bruk av PIN-koden (personlig identifikasjonsnummer).


Ytterligere beskyttelse mot uredelig bruk av din kreditt eller debet kort kan være tilgjengelige gjennom ditt hus eller renter er forsikring. Kontrollere din policy eller med agent for mer informasjon om dekning.


Vær også oppmerksom på at du bør kontakte din kortleverandør sertifisert brev, returmottaket som er forespurt, etter at du har kontaktet dem via telefon for å beskytte dine forbrukerrettigheter.


Som for hvilket kort du bruker for hvilke typer kjøp, de fleste eksperter er enige om at du bør bruke debetkort for den samme typen Kjøp du ville gjøre som om du bruker kontanter. Derfor, det er mer fornuftig å bruke debetkort enn ditt kredittkort på matbutikk eller bensinstasjon (gitt du har nok penger til å dekke disse kjøp selvfølgelig).


Unngå å bruke debetkort for online kjøp eller for noe som er dyrt. hvorfor? Du vil finne det mye lettere å klage en kostnad når du bruker kredittkortet ditt. Hvis din forgylt, begrenset opplag, hip-svingende Elvis wall clock kommer brutt, kredittkortselskapet vil fjerne tillegget til problemet er løst.


Med debetkort du står fast håndtere selgeren direkte for å løse problemer i forbindelse med et kjøp, selv om banktjenester-institusjon kunne virkelig bruke en gullbelagt, limited edition, hip-svingende Elvis vegg klokke sitt eget.

No comments:

Post a Comment