Tuesday, April 17, 2012

Gratis kreditt rapporten � pass opp For svindel

Mange mennesker kan fortsatt ikke er klar over en endring til den Fair Credit Reporting Act (FCRA) som Congress passert i fjor. Denne endringen gir U.S. borgere å motta en kopi av deres kreditt-rapporten, gratis, én gang per år. Planen ble rullet ut sakte for å unngå swamping systemet, men folk som bor i vest og Midwest kan motta sin kreditt-rapporter nå, og alle vil være i stand til å få en gratis kreditt rapporten ved September i år. De som søker en kopi av deres kreditt-rapporten bør se ut, men som ikke alle som lover en "gratis" kreditt-rapporten faktisk leverer en.


Disse gratis kreditt-rapporter kan fås fra det offisielle nettstedet: http://www.annualcreditreport.com. Tilleggsinformasjon er tilgjengelig til Federal Trade Commission-webstedet på http://www.ftc.gov/credit. Å få en kopi av kreditt-rapporten gjennom dette området er enkel og krever bare navn, personnummer, fødselsdato, og adresse. Som ville virke ganske grei, men det er mange selskaper, noen legitime og andre ikke, som er interessert i å tiltrekke virksomheten for dem som søker kopier av deres kreditt-rapporten, og svindel blomstrer.


Noen selskaper har opprettet websteder med adresser som er svært lik adressen til det offisielle nettstedet. Disse områdene Love en gratis kreditt-rapporten, men de er faktisk bare interessert i høstingen dine personopplysninger. I tillegg til å stjele personnummer, navn og adresse, kan disse områdene også fortelle deg at et kredittkortnummer er nødvendig å "kontrollere" din identifikasjon. Med denne informasjonen, kan de opererer disse områdene stjele identiteten din! Det er mange andre nettsteder som lover "gratis" kreditt-rapporter, men noen som faktisk gir dem gratis. Et slikt område er under etterforskning for kreditt rapporten svindel. Området lovet en "gratis" rapport, men det kreves et kredittkort for "identifikasjonsformål". Kunder fylte ut skjemaet, og fikk en kopi av kreditt-rapporten, men også mottatt en kostnad på sine kredittkort for $79. Andre samvittighetsløs bedrifter ta en mer direkte tilnærming ved å sende spam e-post som lover å gi gratis kreditt-rapporter. Disse spam-meldinger er nesten alltid "phishing"-ekspedisjoner som er utformet bare for å få tak i dine personlige opplysninger. Hvis du er interessert i å skaffe en kopi av kreditt-rapporten, bør du unngå å svare på e-oppfordringer.


Det er en sjelden gang når du kan få noe for ingenting. Du kan imidlertid motta en kopi av kreditt-rapporten, for gratis, en gang i året. Vær imidlertid oppmerksom på at ikke alle som er lovende en gratis kreditt rapporten har til hensikt å gi deg en.

No comments:

Post a Comment