Sunday, April 29, 2012

Kreditt-rapporten, � sjekk din Regularly� og gratis

I det tjueførste århundret er det noen dokumenter som har en større innvirkning på livet til amerikanerne deretter deres kreditt-rapporten. Kredittvurdering bestemmer en evne til å kjøpe et hjem, en bil, eller for å få et kredittkort eller en jobb. Siden disse ting er viktig, er det like viktig at informasjonen være nøyaktig. Det er den eneste måten å være sikker på å kontrollere rapporten regelmessig. Før du fjor høst, var det to måter å få en kopi av kreditt-rapporten: å betale for en, eller for å få en gratis etter at de ikke har kreditt. Takk til Fair Credit Reporting Act vedtatt i fjor, amerikanerne kan nå få en gratis kopi av deres kreditt-rapporten fra hver av de tre kreditt rapportering organer en gang i året.


Grunnet forventet tunge svar på tilbudet av gratis kreditt-rapporter, har programmet vært rullet ut i faser. Mennesker som bor i vest og Midwest er allerede kvalifisert til å søke om en kopi av sin rapport på www.annualcreditreport.com. 1. Juni 2005, de som bor i Sørøst er nå kvalifisert, og på 1 September 2005, og de som bor i nordøst vil være berettiget. Alt som kreves for å motta en kopi av kreditt-rapporten er å svare på noen enkle spørsmål. Siden det tar bare noen minutter å gjøre, det er egentlig ingen grunn til å frata deg for å sjekke din kreditt-rapporten, og du kan ha nytte enormt ved å gjøre dette.


Kreditt scorer er et enkelt, tre-sifret tall som representerer en persons kreditt worthiness, og som scorer er innhentet gjennom en komplisert formel som tar hensyn til en persons lån og utgifter vaner og betalingsloggen. En høy poengsum gjør noen mer kvalifisert for lån og kreditt, mens en lavere score kan tyde på at en person er en risiko for å betale tilbake. Mens informasjonen på en kreditt-rapporten er vanligvis nøyaktig, noen ganger feil informasjon vises på kreditt-rapporter, og noen kan føre til feil informasjon som at de ikke har et lån som de kan ellers være kvalifisert. Videre, en kreditt rapporten sjekk er den beste måten å avgjøre hvis du har vært utsatt for identitetstyveri, et stadig mer populært kriminalitet som ofte går ubemerket i et år eller mer. Hvis identiteten din er stjålet, kredittvurdering kan bli ødelagt, og du kan være burdened med tusenvis av dollar i gjeld. Nye konkurs loven, som trer i kraft i oktober 2005, trekker ingen skiller mellom gjeld som er pådratt av en enkeltperson og gjeld som er pådratt gjennom identitetstyveri. Dette bør alene være grunn nok til å kontrollere kreditt-rapporten regelmessig.


Siden loven nå tillater individer å få en gratis rapport per byrået per år, kan alle som ønsker å holde et øye på deres kreditt-rapporten få en gratis rapporten så ofte som hver fire måneder. Siden kreditt-rapporten påvirker livet ditt på så mange viktige måter, bør det bli en vane å sjekke det regelmessig.

No comments:

Post a Comment