Wednesday, April 4, 2012

Ingen gebyr boliglån kommer snart

Kjøpe et hjem, spesielt for første gang, kan være en skremmende opplevelse. Det finnes uendelig Kredittkontroller, banksjekker, sysselsetting sjekker, appraisals og mer papirarbeid enn virker fornuftig. Legge til angst forbundet med å kjøpe en bolig er en endeløs liste av avgifter som er lagt til kostnaden av boliglån. I tillegg til rentesatsen sitert for lånet selve, långivere legge til andre elementer i den avsluttende kostnader, inkludert Taksering avgifter, lånet opprinnelse avgifter, avgifter for kreditt-rapporten, dokumentet forberedelse avgifter, Porto avgifter og alle slags andre elementer som er ofte ikke engang nevnt av utlåner før Stengetid. Låntaker ender ofte opp lider av en form for "klistremerke sjokk" kl avsluttende tid som kostnadene forbundet med sluttkurs på lånet er ofte betydelig høyere enn forventet. Som kan endres, men som flere banker er i ferd med å innføre såkalte "no fee" boliglån.


Konseptet med utlån uten en lang liste med ekstra avgifter er ikke ny; bankene har tilbudt "no fee" hjem egenkapital lån i flere år. Fortsatt økning i nasjonale Eiendomsmarkedet har bedt om økt konkurranse mellom långivere. Slippe de spesifiserte avgiftene fra første boliglån er de nyeste forsøk av flere store banker for å prøve å ligge i forkant av konkurransen. Gebyrer, hvorav noen er ingenting mer enn lagt i fortjeneste, vil fremdeles finnes. Det er bare ikke mulig å få et boliglån uten en kredittsjekk eller en vurdering av egenskapen. Hva "no fee" kreditt tilbud er en rentesats som er plassert litt høyere enn standard boliglån. Avgifter er ganske enkelt rullet inn i den totale prisen, og den som låner har en mye enklere sett papirarbeid ved lukking. Långivere tror at ved å effektivisere prosessen, kan bli senket totale kostnader, og besparelsene kan sendes videre til kunden.


Dem som er interessert i å kjøpe et hjem med en "no fee" boliglån bør spørre rundt, som flere store nasjonale banker tilbyr dem nå. Vær oppmerksom på at navnet er litt av en misnomer; "skjult fee" ville trolig være mer nøyaktig. Likevel, prosessen er enklere med et "no fee" boliglån, og det er definitivt mindre "klistremerke sjokk" på Stengetid.

No comments:

Post a Comment