Friday, December 23, 2011

Advarsel - dette Lease kan eksplodere noen minutt

Mike Caringi, eieren av en liten bedrift i New Jersey som selger pumper, befant seg overfor en gut-wrenching dilemma i fjor sommer. Skal han fortsette å betale $ 1500 hver måned for avgjørende telekommunikasjonstjenester han ikke lenger mottar og leid utstyr som hevder han ble aldri installert? Eller bør han slutte å foreta betalinger og står overfor en potensiell rettssak fra firmaet finansiert utstyr under en "helvete eller høy vann" lease?


Mr. Caringi selskapet er en av flere tusen små bedrifter rundt om i landet som vaklet etter konkurs av Norvergence, en forhandler av telekommunikasjon og Internett-tjenester. I kjernen av quagmire er vender Mr. Caringi og andre at Norvergence lyktes i å få kunder til å signere separat leasing- og servicekontrakter som følger sine tjenester. Når Norvergence brått stengt sine dører, forlot tusenvis av sine kunder scrambling å erstatte telefon og Internett-tjenester mens forpliktet til shell ut over $ 200 millioner i lease betalinger skal Wells Fargo økonomiske CIT og 30 andre leasing selskaper de neste fem årene.


Hvordan kan du beskytte din bedrift fra blir utsatt i en lignende situasjon? Absolutt, de fleste transaksjoner som involverer utstyr leies i forbindelse med en relatert service bærer en viss grad av risiko. Ved å ta visse forhåndsregler kan du redusere denne risikoen. Først, der det er mulig, unngå leasing utstyr når utstyret er proprietær til en tjeneste. Sjansene er at du vil bli sittende fast med utstyret hvis tjenesteleverandøren mislykkes.


Kontroller leide utstyret har en underliggende verdien som rettferdiggjør leieavtalen. Ved å gjøre en nåverdi beregning av alle betalinger skyldte under lease avtale og sammenligne den verdien til rettferdig markedsverdien av utstyret, kan du se om leasing-verdien er rimelig. Kontroller om utstyret brukes av lignende tjenesteleverandører, i tilfelle du trenger å bytte tjenester.


Til slutt, pass på at du kan selge leide utstyret i etter-markedet, om nødvendig. Som en siste utvei kan det hende du kan å kutte dine tap ved å ha muligheten til å oppkjøp utstyr fra leasing-selskapet til å selges til noen andre.


Kanskje er en av de beste beskyttelsene mot sittende fast med service-relaterte leid utstyr å evaluere grundig-leverandøren før du fortsetter. Kontroller at tjenesteleverandøren er økonomisk lyd og har en lang "track record" av å levere førsteklasses service. Hvis det er mulig, ber om og gå gjennom finansiell informasjon om tjenesteleverandøren. Gjøre et Internett-Nyhetssøk å kontrollere at det er ingen troubling historier om tjenesteleverandøren.


Være delvis til tjenester som tilbyr utstyr under kontrakter som tie service og bruk av utstyret sammen, slik at din forpliktelse til betale er betinget på tjenesten blir levert. Til slutt, siden disse transaksjonene alltid bære noen risiko, må du kontrollere at en brå i tjenesten ikke har en vesentlig negativ innvirkning på firmaet eller forårsake økonomisk motgang.

No comments:

Post a Comment