Thursday, December 29, 2011

Er Business kreditt Scoring en morder Application eller programmet Killer?

I 1968 banebrytende romanen, 2001: A Space Odyssey, Arthur Clark introdusert HAL, en romskip datamaskin med kunstig intelligens. Mission ingeniører utviklet HAL til å utføre en rekke tekniske ordrer å beskytte skipets misjon. HAL opererte problemfritt til det rapportert mislyktes operasjonen av et skip system som ble opererer perfekt. I stedet for å rette feilen, diktert hals logikk at det ville være mer effektivt å drepe skipets mannskap. Noensinne høflig datamaskinen, HAL drept raskt og stille før det var unplugged med det eneste gjenstående crewmember, Dave Bowman.


Mange små bedrifter mener at hals avkom er gjennomført hals morderisk misjon i småbedrifter kreditt arena. Datamaskiner nå ta viktig kreditt beslutninger for store banker og finansiering selskaper. Hver dag i USA, resultat datamaskiner med fancy algoritmer tusenvis av små bedrifter kredittransaksjoner. Selv om kreditt scoring modeller fungerer godt for de fleste små bedrifter, tror mange at disse systemene som HAL, har kjøre amuck. Rutinemessig, transaksjoner med lav score er skrudd ned og søkere blir varslet om avgjørelsen av datamaskingenererte avvisning bokstaver.


Ved å få en bedre forståelse av kreditt scoring prosessen, kan det hende du kan hjelpe din bedrift manøver i den nye verden av kreditt scoring. Her er noen viktige punkter om virksomheten kreditt scoring verdt å merke seg:


1. Kreditt scoring automatiserer evalueringsprosessen kreditt. Kredit-leverandører bruker disse systemene for å øke hastigheten på lån behandling å kutte kostnader for behandling, justere raskt priser og vilkårene for å matche kredittrisiko, og du vil legge til en høy grad av objektivitet kreditt beslutninger.


2. Kreditt scoring er en prediktiv system basert på statistiske modellering. Scoring systemer er utformet for å varsel om låntakere vil bli vellykket i repaying lån. Mange systemer bruker opptil 20 faktorer for å vurdere kreditt worthiness.


3. Mange långivere og leasing selskaper bruke kreditt scoring for forretningstransaksjoner under $ 100 000. Over bruker 90% av store kreditt-leverandører kreditt scoring systemer på transaksjoner under $ 50 000.


4. En pioner og ledende kreditt scoring tjenesten, Fair Isaac og firma, forsket statistisk kreditt modellering i 1980-årene. De har fastslått at personlige credit virkemåten til selskapets viktigste principals/eiere er en sterk predictor av sin virksomhet kreditt atferd. Bare oppgitt, eier en bedrift som betaler personlige regninger i tide vanligvis føre til hans/hennes selskapet å betale regninger i tide.


5. Fair Isaac scoring modellen produserer business kreditt score alt fra 50 til 350. Kredit-leverandører vurdere vanligvis business credit score over 220 å være en god risiko. De anser en poengsum på mindre enn 175 å være en høy risiko.


6. Den overstyrende faktoren i business kreditt scoring er kreditt-historie av bedriftseiere eller viktige principals. Dessuten, er det andre faktorer knyttet til eiernes / principals' personlige credit profiler brukes til å score småbedrifter transaksjoner


7. Forretningsrelaterte kreditt faktorer scoret inkluderer: selskapets tid i virksomheten; selskapsstørrelse; industrien; form av selskapet organisasjon; historien om betaler regninger i tide; Business netto verdt; gjennomsnittlig banken balanserer; forholdet mellom gjeld service til kontantstrøm; og de siste dommer, konkurser eller byrået samlinger.


8. Mange store lånegivere, som vel Fargo Bank og Bank of America, har utviklet sin egen forutsigende forretningsmodeller for kreditt. Flere har selv finjustert Fair Isaac-modellen for å bedre oppfylle deres behov og preferanser.


9. Hvis din firmaet er avvist for kreditt som er basert på en scoring modell, kan du spørre utlåner å forklare avvisningen. Noen långivere vil revurdere hvis ønskelig, men kan kreve ekstra kredittinformasjon.


10. Noe långivere har spesielle basseng for høyere risiko-kreditter. De betalt vanligvis høyere priser og tilbud vilkår som er mindre fordelaktig enn for høy scoring transaksjoner. Andre kan be om kreditt forbedringer å gi godkjenning, for eksempel ekstra sikkerhetsstillelse eller utenfor garantier.


11. Her er ti måter å forbedre virksomheten kreditt score:


* Forbedre kreditt vaner og profiler for viktige principals eller bedriftseiere


* Betale alle tilbake skatter


* Bosette utestående liens og dommer


* Betaler regninger i tide og være i samsvar med betalinger


* Eliminere tvister som leverandør av settling med noen leverandører eller tidligere ansatte


* Selge eller faktor kundesamlekonto å forbedre kontantstrømmen


* Etablere bedriftens kreditt post ved å registrere deg med statssekretær der virksomheten din er innlemmet


* Prøv å forbedre individuelle og selskapets kreditt for minst tolv måneder


* Kjøpe fra leverandører som rapporterer aktivitet til store kreditt byråer


* Sette opp kontoen automatisk debitere med kreditorer for å eliminere muligheten for å betale sakte


Kreditt scoring er ikke utviklet for å forutsi individuelle lån ytelse med sikkerhet. Snarere gjøre disse systemene en god jobb på å kvantifisere risiko for grupper av låntakere med lignende egenskaper. En ulempe med kreditt scoring systemer er at de er enkle å misapply. Hvis den utlåner kunder ikke deler egenskaper og atferd mønstre med modellens underliggende base gruppe kreditter, deretter minner om HAL, mange transaksjoner med stort potensial kan elimineres.


Hvis bedriften ikke scorer godt under en scoring modell som brukes av en stor utlåner, kan du kan stå overfor en oppoverbakke kamp for kreditt godkjenning. Noen mindre Kredit-leverandører prøver å skille seg ved ikke å bruke scoring modeller. I stedet, de faktisk lytte til låntakere, sortere ut uvanlige omstendigheter og bruke gamle mote menneskelige dom til å ta avgjørelser for kreditt. En av disse långivere kan være fornuftig for ditt firma.

No comments:

Post a Comment